Labda javítás, labda varrás
2019-02-06
Rendezői szék készítés, varrás logózás
Rendezői szék készítése logózható textillel
2019-02-06

Sport védőfelszerelés javítás, méretre alakítá

 

Gerincvédő, térdvédő, könyökvédő és bukósisak alakítás, javítás

1600_image005
Bármilyen extrém sport esetében, biztonságunk és baleset megelőzés érdekében fontos, hogy a védőfelszerelések tökéletes állapotban legyenek, és megfelelően illeszkedjenek testünkre. Ellenkező esetben a védőfelszerelés védelmi képessége csökken, egy leszakadó pánt, rögzítő elem miatt elmozdulhat, és akár le is szakadhat éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne a védelmére.


Védőfelszerelések felhasználási területei:

- Nyári: motorozás, MTB kerékpározás, gördeszkázás, hegymászás, görkorcsolyázás, lovaglás.

- Téli: síelés, snowboard

 
1b82c15d6ef50b05c3f73c197006e0ea


gerincvédő-tépőzár-csere-szorítópánton-300x223

Gumicsere gerincvédő szorítópántban

gerincvédő-gumicsere-szorítópántban-300x159

Extrém sport védőfelszerelések alakítása, méretre igazítása:

Alakíttassa testére a gerincvédőjét, térdvédőjét a megfelelő hatásfokú védelemért! A védőfelszerelések normál alkatokra S-XXL méretekben kaphatóak, az általános anatómiai szempontok figyelembevételével. Azonban ahány ember, annyiféle alkat, testi sajátosság, méret. Az állítható pántokkal, hevederekkel sokszor túl hosszú, vagy túl rövid az állítási lehetőség, nem megfelelő a záródás, vagy éppen határeset a tépőzár átfedése. Kényelmi és biztonsági szempontból a védőfelszerelés és a test közötti kapcsolat, a hordhatóság javításra, átalakításra szorul. A gerincvédő, a térdvédő, és a bukósisak is akkor hatékony, ha kellően stabilan rögzül testünkhöz felvéve annak körvonalát, formáit. Ahol eltér, ott csúszkálás, dörzsölődés, kopás alakulhat ki, a védelem csökkenéséről már nem is beszélve. Egy erősen megkopott bukósisakbélés a bukósisak lötyögését, a fej, és a sisak közötti kontaktus gyengülését okozza. Egy nagyobb ütközés esetén egy ilyen sisak – mivel nem passzentos - már nem biztonságos, a lendület lerepítheti fejünkről, és már csak a szerencsén múlik minden. Nem kell azonban új sisakot vennie, tudjuk pótolni a sisak bélését, új bélést készíteni bele.

Igen fontos, hogy az újonnan vásárolt védőfelszerelést, teljesen beöltözve - aláöltözettel együtt - még otthon próbálja ki, ne éles használat közben derüljön ki, hogy kényelmetlen, igazításra szorul. Például ha rövid vagy túl hosszú a derékpánt, heveder, rövidebbre vesszük, átalakítjuk, szükség esetén kicseréljük. Sokszor nem megfelelő helyre kerül a tépőzár, így azt át kell helyezzük. Régebbi, sokat használt felszereléseinknél is megnyúlhatnak a rögzítő gumik, pántok, vagy éppen kihízzuk és szűk lesz. Legyen bármilyen méretproblémája sport védőfelszerelésével, mi szakszerűen megoldjuk problémáját!

Bukósisak felújítása, béléscsere:

 
Gyakori kérés, hogy a kedvenc bukósisakban az elöregedett bélést cseréljük ki. A szivacs porlik és darabokra esik szét. Ilyenkor az első lépés, hogy óvatosan kibontjuk a kicserélendő bélést, szivacsot. A bélésmaradványok alapján kiszabjuk az új szivacsból illetve az új bélésből a szabásformát.

A szivacsra egy speciális technikai szövet kerül, melynek egyik fele bolyhos, velúr hatású. Az arcpárna széleit, oldalát juhnappa bőrrel vonjuk be. Az áll alatti szorítópántot erős bőrből készítjük el és cseréljük ki.
bukósisak részei
ilyen voltIlyen lett a
Teljes felújítás:
A teljes bukósisak felújítását akkor tudjuk elvégezni, ha a bukósisakból a belső szivacs és betét is kivehető.

Részletes felújítás
Abban az esetben, ha nem kivehető a teljes belső rész, akkor csak az arcpárnákat, a fejközép részt és az állpárnát tudjuk pótolni.

Extrém sport védőfelszerelés javítása:


Sportolás közben számtalan veszély leselkedik ruházatunkra, testünkre. Kihasíthatja síruhánkat szúrós faág, sziklaperem, és esés közben is történhetnek szakadások, repedések, sérülhet a védőfelszerelésünk anyaga, rögzítő elemei, ezért azok időnként javításra szorulnak. Ha szeretnénk megtartani védőfelszerelésünk védelmi képességeit, gondot kell fordítani annak javítására, karbantartására. Az elhasználódott, megnyúlt hevedereket, pántokat időnként cserélni, javítani kell, hogy továbbra is megfelelő biztonságot nyújtsanak.

A nem megfelelően záródó csatok, tépőzárak, egyéb meggyengült rögzítő elemek cseréje szintén elengedhetetlen a biztonságunk szempontjából. Ezen nem szabad spórolni, csakis hibátlan védőfelszerelésben sportoljunk, mert egy jónak gondolt eszköz hamis biztonságérzetet kelt, és egy esésnél emiatt sérülést is szenvedhet.

Pontosan tudjuk, mennyire fontosak a védőfelszerelések, és szerelvényeinek épsége kritikus helyzetben. A javításra hozott felszerelését együtt nézzük át, megbeszéljük a legjobb megoldást.

Cégünk ruhajavító szakemberei igényes munkát adnak ki a kezükből, a javításokra 1 év garanciát adunk rendeltetésszerű használat esetén.

Javítási tevékenységeink védőfelszerelések szerint:


  • Bukósisak: Rögzítő pánt rövidítés, betoldás, csatok, patentok cseréje, sisakbélés alakítása - ha szorít, ha lötyög, vagy ha nyom, mert nem jó helyen van benne valami. Felfeslett bélés, varratok javítása, bélés zsírtalanítás, tisztítás, fertőtlenítés.

  • Gerincvédők: Vállpánt, derékpánt javítása, méretre alakítása, tépőzár áthelyezése. Gumicsere, csat csere, tépőzár csere. Gerincvédő protektor áthelyezés, visszavarrás, csere. Bélésanyag javítás, csere.

  • Térdvédők, vállvédők és könyökvédők gumijának, pántjának alakítása vagy cseréje, tépőzár áthelyezése vagy cseréje.

  • Protektoros kesztyű: javítása idom cserével. Szakadás javítása, varrat javítás. Polifoam hőszigetelő betét alakítása, cseréje, pótlása. Szükség esetén a polifoam betét új helyének kialakítása, áthelyezése.

  • Protektor rögzítés, bevarrás, áthelyezés vagy csere. Bélés alakítása, átalakítása.

  • Protektoros ruházatok: Elasztikus lyukacsos anyag, háló javítása, cseréje, méretre alakítása, protektorok áthelyezése, szakadások és varratok javítása. Bélés átalakítása, szükség esetén polifoam betét helyének kialakítása, vagy akár zseb készítése (pl. mobil telefonnak) Bélés, tépőzár, cipzár javítás, és csere.

    Sérült, törött műanyag elemek cseréjét nem tudjuk megoldani!