karpit_kezd
 
Fogorvosi rendelő ajtóhangszigetelés


Minőség és design


Az ajtó hangszigetelését a funkciójának magas szinten megfelelő, kiváló minőségű, tartós és esztétikus anyagokkal, tapasztalt szakembereinkkel professzionális kivitelezésben készítjük egyedi megrendelésre, az Ön igényeinek megfelelően.

Az így elkészült hangszigetelő ajtókárpit rendkívül hatékony, tartós, időtálló és könnyen tisztítható.

A hangtompító funkció mellett fontos a dizájn, az esztétikus megjelenés is. Ezért a kivitelezés során az előzetes egyeztetés szerint járunk el, hogy a végeredménnyel megrendelőnk tökéletesen elégedett legyen. 

Egy exkluzív dizájn stílus szerint kivitelezett hangszigetelő ajtó különleges hangulatot és arculatot biztosít vendéglője, szállodája, munkahelye, vagy éppen otthona részére.

Ajtóhangszigetelés, ajtókárpitozásAjtók hangszigetelése, ajtókárpitozás, sérült hangszigetelés újrapárnázása, javítása lakásokban, irodákban, kül-  és beltéri ajtókra egyaránt.

Áthallatszik a szomszéd iroda zaja? Nem tud odafigyelni a munkájára? Beszűrődnek az ajtón a külső zajok?

Megoldjuk a problémákat: Ajtó hangszigetelés kárpitozással! Hangszigetelt ajtó, kárpitos, paplanos ajtó, ajtóra hangszigetelő paplan készítése!


Akár az utcáról beszűrődő zaj, vagy a panellakásokban, társasházakban a lépcsőházból beszűrődő zaj, esetleg lakáson belül szobák közötti átszűrődő zaj zavarja, és szeretné megoldani nyugalma érdekében, mi segítünk. Legtöbb esetben a hang beszűrődése leginkább az ajtón keresztül történik, és nem a falon át.

Anyaghasználat

Az ajtó szigetelésére speciális sűrűségű poliuretán habszivacsok kerülnek felhasználásra, és ez után az ajtót kárpitozzuk. A kárpit anyaga főleg műbőr vagy textilbőr, de lehet hagyományos bútorszövet is, a megrendelő igényeinek megfelelően.

Az ajtó felületét kétféle szigetelő anyaggal látjuk el. A zsanér felőli részen dupla parafa töltettel, a fennmaradó felületen pedig teljes poliuretán habszivacs réteggel oldjuk meg a hangszigetelést.

A parafa kiváló hangszigetelő. A visszhangot szinte teljes egészében megszünteti, nagyon jó akusztikajavító anyag. Kellő vastagságban alkalmazva csökkenti a falban, vagy az épületszerkezetben vezetett hangokat. A jó hang –és hőszigeteléssel rendelkező anyagok között a legnagyobb szilárdságú, rendkívül rugalmas anyag. A parafa 1 cm3-ében lévő kb. 40 millió légbuborékszerű sejtecske rugalmas összekapcsolódása biztosítja az anyag kedvező tulajdonságait.

ajtohangszigeteles_toltet_2

Professzionális, több rétegű hangszigetelő töltet

Fontos megemlíteni! Üvegezett ajtók hangszigetelését is vállaljuk (azonban csak kétoldali kárpitozással)!


Kárpitbőrök széles színválasztékát tartjuk, hogy az új formátumú ajtó illeszkedjen a környezete színeihez, de leginkább az Ön elvárásaihoz. Minden esetben egyedi, kézi munkát végzünk, melynek minősége vetekszik a gyárilag készített hangszigetelt ajtók minőségével, úgy, hogy ezek az ajtók eredetileg nem hangszigeteltre lettek tervezve, utólagos hangszigetelést kaptak.

Elsősorban a hangszigetelés a cél, de nem elhanyagolható, hogy esztétikai szempontból is igen jelentős.

anyagok-700x341

HASZNOS TUDNIVALÓ:

Az ajánlatkéréshez kérjük határozza meg az ajtó melyik oldalát szeretné kárpitoztatni? 

A-oldal: az ajtókeret által határolt felület. Az A-oldali ajtó hangszigetelésnél az ajtószárnyat körbe kell jelölnünk és lécekkel körbehatárolni, hogy be lehessen csukni az ajtót. A befoglaló lécezés többlet költséggel jár, az ajtó méretétől, anyagától függően. 

B-oldal: az ajtó zsanér felőli „sima” oldala, amelynél a kárpitozás nem befolyásolja az ajtó záródását.

krpitozand-ajtfellet_2

Ajtó utólagos hangszigetelésének folyamata:


1. Igényfelmérés (személyesen üzletünkben, űrlap kitöltésével)
2. Ajánlat készítése, adatok pontosítása, színválasztás
3. Helyszíni felmérés, amennyiben szükséges (részletek átbeszélése, konkrét anyagminta kiválasztása)
4. Ajtó elszállítása egy előre egyeztetett időpontban: általában reggeli órákban elvisszük műhelyünkbe az ajtószárnyat és a délutáni órákban visszük vissza!

Bejárati ajtó hangszigetelését is csak műhelyünkben tudjuk elvégezni, melyhez szintén el kell szállítani az ajtót!


Tájékoztató áraink:

  • Beltéri ajtó zsanér felőli (sima) oldalon nettó 95.000 Ft-tól
  • Beltéri keret felőli (magas) oldalon nettó 105 000 Ft-tól
  • Bejárati ajtó zsanér felőli oldalon nettó 115.000 Ft-tól
  • Kétszárnyú ajtó zsanér felőli oldalon nettó 190.000 Ft-tól.
  • + kiegészítők (plusz töltet, hangszigetelő gumitömítés, ajtókefe, küszöb, zárjavítás, ajtópasszítás stb.)
  • + kiszállás

AJÁNLATKÉRÉS

Szélesség x magasság (cm)
Üvegezett ajtót csak kétoldali kárpitozással tudunk vállalni!